arts  marcials

 

Aqui trobareu una breu descripció dels diferents tipus d'arts marcials que es practiquen al nostre dojo

 
 

Karate

El karate és un art marcial tradicional japonés originari d'Okinawa, illa principal del arxipèlag de les Ryu Kyu, al sur del Japó.

Com quasi totes les arts marcials, els seus origens provenen de l'antiga Xina. Okinawa, a meitat de camí entre la Xina i elJapó, va adoptar les tècniques xineses donant-les la seva pròpia personalitat (influència japonesa), creant un estil més sobri i meticulós, propi del caràcter japonés.

Existeixen molts estils de karate que amb el pas dels anys alumnes de mestres han creat. Alguns d'aquests alumnes inclús han donat el seu propi nom a l'estil creat, però només tres son reconeguts com a genuins del karate modern: Shoto-kan, Goyu-ryu i Shito-ryu. Existeix tambén l'estil Wado-ryu, creat per un alumne del creador de Shoto-kan, considerat com el quart estil més practicat.

 

Com tot art el seu aprenentatge és llarg i laboriós i dia a dia, any rera any, es van aprenent coses. Com diuen els autèntics mestres, amb la humiltat que els proporciona la seva saviduria, mai s'acaba d'aprendre, inclús dels propis karateques novels.

"El karate és, en essència, una filosofia de vida"

Karate, literalment traduït, vol dir "mà buïda" o "mà nua", que dins el context de les arts marcials significaria una cosa així com "sense armes". La seva pràctica requereix l'ús de totes les parts del cos, sobretot les articulades, com punys, colzes, mans obertes, dits, canells, pelvis, genolls i peus. És un sistema d'autodefensa que, lluny de crear violència, t'ensenya tot el contrari. L'autèntic practicant de karate, en el moment en què aconsegueix un nivell acceptable, aprén a respectar-lo, a millorar la seva personalitat i a respectar al pròjim perquè a més de treballar la part fisicoesportiva per a mantenir-se en forma, es converteix en una filosofia de vida i alguna cosa més, que en conjunt millora la claredat mental.

 

Aikido
"El camí de l'armonia mitjançant l'energia"

Va ser desenvolupat per Morihei Ueshiba el 1931.

Es tracta d'un art marcial d'origen japonés en el qual s'utilitza l'energia de l'atacant per a poder-lo vèncer. Mitjançant aquest art marcial, s'intenta evitar el combat cos a cos, i les seves tècniques procuren d'immobilitzar o fer caure l'oponent sense fer servir la força bruta, mitjançant el control de la força de l'adversari en benefici propi.

Al nostre dojo es practica l'Aikido de l'escola Ritzu Zen (sensitiu, sense ús de la força)

 

Hapkido

"El camí de la unió amb l'energia"

Art marcial surcoreà modern basat en la defensa personal i el desenvolupament fisic i energètic. Es basa en dues tendències, una dura i potent i la segona fluïda i suau.

El seu creador va ser Choi Yong Sul

Tai Chi Chuan

Tai Chi Chuan prové de la Xina i avui dia és una disciplina molt practicada a tot el món.

És un art marcial basat en els principis del Ying i el Yang i associat al Chi Kung i a la pràctica a través de moviments lents, suaus i armoniosos, que treballa la qualitat de la respiració i l'aport i millora de l'energia, bona actitut mental i meditació.

Genera un augment de benestar, claredat mental i relaxació i amb l'aplicació dels seus moviments, controla una alta tècnica d'autodefensa.

Gràcies als conceptes sobre els quals fou creat el Tai Chi Chuan, els moviments que el conformen són perfectament naturals i pot ser practicat per qualsevol persona, independentment de la seva edat, força o habilitat ,en solitari o en grup, en un jardí a l'aire lliure o dins d'una sala d'entrenament o Centre Cívic.

Ioga

 

Ioga és un terme sànscrit que pot traduir-se com "esforç" o "unió". Es tracta del conjunt de disciplines físiques i mentals que es van originar a l'India.

Existeixen multitut d'escoles i corrents de ioga que comparteixen les mateixes bases.

Amb el ioga es busca un estat de relaxació i es practica amb el pensament conscient i positiu, postures intermitges i completes, estàtiques i dinàmiques, pranayama (control de la respiració) i tècniques de concentració mental, la respiració adequada i la meditació.

  • Generalment, augmenta l'energía.
  • Millora la flexibilitat de la musculatura i les articulacions, aportant més vitalitat i agilitat.
  • Augmenta la força física, treballant la musculatura al mateix temps que millora l'aspecte general del nostre cos.
  • Gràcies a la major producció d'endorfines, contribueix a la disminució del dolor i de les inflamacions que causen algunes condicions físiques, generant un estat de relaxació.
  • Ajuda a millorar la respiració, el qual repercuteix directament en la salut dels òrgans, a més d'ensenyar-nos a aprofitar millor l'energía.
  • Genera calma i aguditza el cervell, donant-nos una major estabilitat emocional i mental.
  • Ajuda a combatre episodis d'ira i pànic.
  • Millora la nostra resistència a l'estres, el control de l'ansietat i l'enfoc de l'atenció en les questions importants del nostre dia a dia, evitant que els problemes ens ofeguin.
 
TORNAR